Kanlıkavak Çok Programlı Anadolu Lisesi


Vizyon: Biz istiyoruz ki; Öğrencilerimiz bedenen,zihnen,ahlaken ve ruhen dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişsin. Öğrencilerimiz topluma karşı sorumluluk duygusuna, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip olsun. Öğrencilerimiz sevgi ve hoşgörü iklimini soluyan, herkesle diyaloga açık,duygu ve düşüncelerini ifade edebilen bir insan olarak yetişsin. Öğrencilerimiz ilgi,istek ve yetenek ve yaşlarına uygun becerileri kazanarak yüksek öğretim kurumlarına hazırlansınlar ve üniversite giriş sınavında en üst dereceleri alsın. Öğrencilerimiz ezberci olarak değil anlayarak öğrenen, öğrenmeyi öğrenmiş, aktif ve üretken,eleştirel bakışın yanında çözüm üretebilen, kendine güveni gelişmiş, hayata hazır insanlar olarak yetişsin.

Misyon: Öğrencilerini, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine, Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi, ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş, kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen yurttaşlar olarak yetiştirmektir.

Başarılar: 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında YGS-LYS´ye 20 öğrenci girmiş bunlardan 5 öğrenci 4 yıllık üniversitelere, 6 öğrenci ise 2 yıllık üniversiteye yerleşmiştir.

Saatler: 08.00-15.20
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında YGS-LYS´ye 20 öğrenci girmiş bunlardan 5 öğrenci 4 yıllık üniversitelere, 6 öğrenci ise 2 yıllık üniversiteye yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %37
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: OKULUMUZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR.
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA UYGULANMAKTA OLAN 3 ADET ERASMUS+ PROJESİ UYGULANMAKTADIR.

Telefon - 03447445120

Belgegeçer - (344) 744 5335

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://kanlikavakcpal.meb.k12.tr

Adres - KANLIKAVAK MAH. Y.S.SELİM 1 SK. NO 1 GÖKSUN / KAHRAMANMARAŞ

Öğretmen :5
Öğrenci :17
Derslik :8
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2208
Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri -

Adres - KANLIKAVAK MAH. Y.S.SELİM 1 SK. NO 1 GÖKSUN / KAHRAMANMARAŞ

Ulaşım Kasabada ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır. Kanlıkavak servisleri her saat başı Göksun´a sefer düzenlemektedir. Elbistan-Kahramanmaraş arası çalışan araçlarla da ulaşım mümkündür.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kahramanmaraş´a 104km, Göksun´a ise 14km mesafededir.